Zmrzlina z arašídového másla
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 1l:
Postup:
- Žloutky 12ks
- Smetana čerstvá 33% 0,3l
- Cukr moučka 20g
- Arašídové máslo 200g
- Ze žloutků, smetany a cukru vyšleháme v horké vodní lázni pevnou hmotu.
- Arašídové máslo na teple povolíme a pomalu jej zašleháváme do připraveného základu.
- Šlehat hmotu musíme na teple, aby nám zhoustla, dbáme však na to, aby se nepřichytila.
- Takto připravený zmrzlinový základ vložíme do výrobníku zmrzliny a necháme ho pracovat.
- (Domácích výrobníků zmrzliny je na trhu již mnoho modelů a nejlevnější začínají na několika stokorunách.)
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka