Čerstvé domácí těstoviny
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kvalitní hladká mouka 1 kg
- Vejce 10 ks
- Olivový olej panenský 5 cl
Postup:
- Mouku dobře zpracujeme s celými vejci a olivovým olejem, aby těsto bylo hladké a nelepilo se.
- Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinu odpočinout.
- Potom už za pomoci válečku a rádélka nebo strojku tvarujeme těstoviny, které chceme.
Poznámka:
- Vejce je lepší před zapracováním do těsta rozkvedlat, netvoří pak hrudky.
- Pokud jste ještě nepracovali se strojkem na těstoviny, dbejte na to, abyste tloušťku plátů snižovali postupně. Těsto se potom netrhá a zůstává vláčné.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka