Studená jogurtová okurková polévka
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Okurka - 1 ks
- Bílý jogurt - 0,5 kg
- Mléko - 0,3 l
- Stroužek česneku - 1 ks
- Sůl
- Pepř černý čerstvě mletý
- Čerstvé oregano
Postup:
- Okurky oloupeme, oddělíme semínkové vnitřky a odšťavníme.
- Přidáme jogurt, mléko, utřený česnek, osolíme, opepříme a dobře rozšleháme metlou.
- Jako vložku přidáváme do polévky pevnou část okurky nakrájenou na nudličky a sekané oregano.
- Dobře vychladíme a podáváme s tousty z bílého pečiva.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.