Kuřecí paličky s rajčatovou marmeládou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 1 kg zralých rajčat nakrájených na 1/4 
  • hnědý cukr na obalení rajčat
  • 1 čajová lžička soli
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 polévkové lžíce máty nebo bazalky nakrájené na nudličky
  • 1 čajová lžička balzamikového octa

Postup:

  • Nakrájená rajčata obalíme v cukru a dáme do pekáče. Osolíme, opepříme a přidáme olej. 
  • Dáme péct do trouby zahřáté na 200 stupňů. 
  • Pečeme dle potřeby, dokud nebude veškerá tekutina vyvařená. Pak vyndáme a necháme vystydnout. 
  • Po vystydnutí přidáme ocet a bylinky. 
  • Podáváme s upečeným kuřecím stehýnkem.
autor: Denisa Jeřábková