Ananasová chilli omáčka
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 1 ananas čerstvý (cca 1 kg)
- ½ ks thajské chilli papričky
- sůl a pepř
- 4 lžíce cukru krupice
- 6 lžíce bílého vinného octa
Postup:
- Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na malé kousky. Dále umixujeme v kůtru na středně jemnou drť.
- Přecedíme přes síto. Šťávu dochutíme solí, cukrem, octem, pak necháme asi minutu povařit a poté vychladnout.
- Do ananasové dřeně přidáme nasekanou čerstvou mátu, najemno nakrájenou papričku a vychladnutou šťávu.
- Vše dobře promícháme a ještě případně dochutíme octem a solí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka