Uzený losos s koprovým dipem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 200 g uzeného lososa
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- malý svazek kopru
- citrón
- mletý pepř
- sůl
- kopr a citrón na ozdobu
Postup:
- Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem, přidáme nasekaný kopr, pepř, sůl a podle chuti několik kapek citrónové šťávy a dobře promícháme.
- Lososa nakrájíme na tenké plátky, upravíme na talíře, omáčku dáme do mističky a ozdobíme snítkou kopru a dílkem citrónu.
- Podáváme s čerstvou bagetou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka