Mačkané jahody s hnědým melasovým cukrem
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience - 10 porcí:
- 500 g čerstvých jahod, nebo v zimě mražených (očištěných, stopek bavených)
- 80 g hnědého cukru Muscadavo
- 200 g zakysané smetany
Postup:
- 200 g jahod a hnědý cukr rozmačkáme vidličkou, aby nám vznikla hrubší hmota tekuté konzistence.
- Takto připravenou směs vložíme do lednice vychladit.
- Do misky dáme cca 1 dl rozmačkaných jahod a lehce promícháme se cca 100 g zakysané smetany (pouze tak aby vznikla struktura odstínů barev světlá/tmavá jako u mramoru).
- Servírujeme jako součást dezertů ve sklenkách o obsahu přibližně 5 cl tak, že je naplníme vychlazenou jahodovou směsí cca 3 cm pod okraj, přidáme 2 cm jahodové směsi smíchané se zakysanou smetanou a zakončíme sedmimilimetrovou vrstvou vychlazené zakysané smetany krémové konzistence.
- Zdobíme lístkem máty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka