Vepřové plecko se švestkovou omáčkou

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 1 kg očištěné vepřové plece
  • 150 g na měsíčky nakrájené cibule
  • 250 g sušených švestek
  • 1 lžíce povidel
  • malý kousek skořice celé
  • sůl s pepř
  • vývar z vepřového kolene na podlévání

Postup:

Cibuli, švestky, povidla, skořici vložíme do pekáče. Maso dobře osolíme, opeříme a přidáme k ostatním ingrediencím. Mírně podlijeme a vložíme do předehřáté trouby asi na 160 stupňů.

Za občasného obracení a podlévání pečeme asi 2 hodiny. Pak omáčku propasírujeme, případně trochu povolíme vývarem a dochutíme solí. Při podávání maso krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Pokud maso má tendenci se připalovat, doporučuji použít v troubě poklici.

autor: Denisa Jeřábková