Zadělávané dršťky na pivu
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Hovězí dršťky 1 kg
- Máslo 125 g
- Mouka hladká 50 g
- Kuřecí vývar 5 dcl
- Česnek 50 g
- Silné světlé pivo 1 dcl
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Drcený kmín
Postup:
Dršťky dobře propláchneme a v nesolené vodě vaříme asi 10 minut. Tento postup přibližně 4 krát opakujeme, abychom je zbavili příliš silného aroma. Když je máme povařené ve čtyřech vodách, napustíme pátou, osolíme a dršťky vaříme pomalu několik hodin doměkka.
Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř, drcený česnek, drcený kmín, majoránku a krájené dršťky.
Společně provaříme několik minut. Na poslední minutku přilijeme světlejší silné pivo a po krátkém provaření podáváme.
Dršťky jsou velice aromatické. Abychom elimininovali jejich zápach, můžeme je koupit již dopředu uvařené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka