Pomazánka z lilku

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience:

  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazeček čerstvé petrželky
  • 500 g  lilku
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • olivový olej

Postup:

Umyté a osušené lilky rozpůlíme a propícháme dobře vidličkou. Propíchané lilky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 30 minut. Hotové lilky musí mít dobře měkký střed.

Z lilků vyjmeme měkkou dužinu. Vložíme ji do mixéru s olivovým olejem, čerstvě nasekanou petrželkou, nakrájeným česnekem, papričkou, solí a pepřem. Lilky rozmixujeme do krému.

Výbornou pomazánku z lilků necháme vychladnout a poté ji můžeme natírat na čerstvé pečivo. Můžete ji připravit i s cibulí, rajčaty - s čímkoli, co vám chutná.

autor: Denisa Jeřábková