Pečené hrušky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 středně velké hrušky
- 4 lžičky kompotovaných brusinek
- 20 - 30 g vlašských ořechů
- 30 - 40 g čokolády
- 1 - 2 lžíce másla
- šlehačka
- práškový cukr
Postup:
Dobře uzrálé hrušky zbavíme jádřinců. Vzniklé otvory naplníme směsí nastrouhané čokolády, oříšků a brusinek. Poté hrušky vložíme do malého kastrolku, přidáme máslo a malé množství vody. Nádobu dáme do horké trouby a upečeme doměkka. Pečené hrušky na talířcích ozdobíme tuhou slazenou šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka