Brokolice zapečená v lyonských bramborách

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Brokolice  1 kus / 0,5 kg
  • Brambory  750 g
  • Cibule  200 g
  • Syrečky  200 g
  • Řepkový olej na smažení
  • Sůl
  • Pepř černý

Postup:

Brokolici rozebereme na růžičky a krátce spaříme v osolené vodě. Necháme zchladnout. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, osušíme a zprudka v oleji usmažíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a opečeme na troše oleje z brambor do světle hněda.

Brokolici, brambory i cibuli zamícháme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Poklademe na plátky krájenými syrečky a v troubě rozehřáté na 200 °C na 7 minut zapečeme.

Podáváme s kyselým mlékem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.