Brokolice zapečená v lyonských bramborách
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Brokolice 1 kus / 0,5 kg
- Brambory 750 g
- Cibule 200 g
- Syrečky 200 g
- Řepkový olej na smažení
- Sůl
- Pepř černý
Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky a krátce spaříme v osolené vodě. Necháme zchladnout. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, osušíme a zprudka v oleji usmažíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a opečeme na troše oleje z brambor do světle hněda.
Brokolici, brambory i cibuli zamícháme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Poklademe na plátky krájenými syrečky a v troubě rozehřáté na 200 °C na 7 minut zapečeme.
Podáváme s kyselým mlékem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.