Pečený losos
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 4 filety z lososa bez kůže á 180 g
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 40 g másla
- sůl a čerstvě mletý černý pepř k ochucení
Postup:
Lososa důkladně okořeníme solí a pepřem, rozpálíme pánev, přidáme olej a pečeme pomalu ze všech stran dozlatova tak, aby ryba při dotyku ještě trochu pružila a zůstala tedy uvnitř více šťavnatá.
Pak pánev odstavíme, ubrouskem odsajeme z pánve tuk, přidáme dva plátky studeného másla k odvaření výpeku a oglazování ryby tak, že rozpouštějícím se máslem neustále přeléváme.
Jednotlivé porce ryby přendáme z pánve přímo na připravené talíře s přílohou, trochu potřeme výpekem z pánve a ihned konzumujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka