Pivní bůček s černým pivem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg libovějšího bůčku
- 1 černé pivo
- 15 stroužků česneku
- 5 kuliček černého pepře
- 2 ks bobkového listu
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mleté papriky,
- ½ lžičky mletého chilli
- 5 lžic worcestru
Postup:
Bůček uvaříme s pivem, česnekem, celým pepřem a bobkovým listem doměkka. Ze zbytku koření si připravíme kašičku, teplý bůček potřeme směsí a zabalíme do alobalu. Necháme 3 dny proležet v chladu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.