Jehněčí hamburger
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mleté jehněčí plece
- 1 vejce
- 3 lžíce perlivé minerálky
- špetka mletého pepře
- sůl
- hlávkový salát a další zelenina
- plátky cibule
- hořčice
- žemle
Postup:
Mleté jehněčí maso dobře propracujeme s vejcem, vodou, pepřem a solí. Vytvarujeme placičky, které vložíme na gril a opečeme dozlatova.
Žemle rozkrojíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj list hlávkového salátu, opečený hamburger, kolečka cibule, zeleninu a hned podáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.