Telecí tatarák

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 300 g telecí svíčkové
  • 1 lžička kaparů
  • 5 vypeckovaných zelených oliv
  • 2 žloutky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 citrón
  • 1 lžíce tabasca
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 citrón
  • toastový chléb

Postup:

Telecí svíčkovou pomeleme najemno. Kapary a olivy najemno nasekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobno. Citrón omyjeme, nakrájíme na měsíčky. Namleté maso dobře promícháme se žloutky, tabascem, solí, pepřem. Přidáme nasekané kapary, olivy, cibulky a přidáme lžíci oleje, trochu strouhaného parmazánu a ozdobíme zelenými listy cibulek.

Podáváme s měsíčky citrónu a opečeným toastovým chlebem.

autor: Denisa Jeřábková