Zeleninová pochoutka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 10 zralých rajčat
- 1 šalotka
- 1 malá cibule
- čerstvá pažitka
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 100 g zelených fazolek
Postup:
Omytá rajčata spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme a příčně překrojíme, vymačkáme šťávu a zrníčka. Síto vyložíme utěrkou. Rajčata pokrájíme na kousky, vložíme do síta a zatížíme talířem nebo miskou. Necháme přes noc vykapat.
Šalotku oloupeme a jemně nasekáme. Omytou pažitku pokrájíme. V míse promícháme rajčata se šalotkou, pažitkou a olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme hodinu vychladit a podáváme se spařenými zelenými fazolkami a kolečky natenko pokrájené oloupané cibule.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.