Zeleninová pochoutka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 10 zralých rajčat
  • 1 šalotka
  • 1 malá cibule
  • čerstvá pažitka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 100 g zelených fazolek

Postup:

Omytá rajčata spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme a příčně překrojíme, vymačkáme šťávu a zrníčka. Síto vyložíme utěrkou. Rajčata pokrájíme na kousky, vložíme do síta a zatížíme talířem nebo miskou. Necháme přes noc vykapat.

Šalotku oloupeme a jemně nasekáme. Omytou pažitku pokrájíme. V míse promícháme rajčata se šalotkou, pažitkou a olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme hodinu vychladit a podáváme se spařenými zelenými fazolkami a kolečky natenko pokrájené oloupané cibule.

autor: Denisa Jeřábková