Sýrový pudink s fíky a balzamikovým sirupem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.
Suroviny:
150 g mascarpone
150 g ricotty
150 g kozího sýru
50 g medu
Kůra z jednoho citronu
2 vejce
1 vaječný bílek
170 ml smetany ke šlehání
Listové těsto
5 fíků
Na sirup:
220 ml balzamika tmavého
70 ml medu
Postup:
1. Troubu předehřejte na 150 °C. V misce smíchejte tři druhy sýrů, med a kůru z citronu. Přidejte vejce, bílek a smetanu a důkladně promíchejte.
2. Listové těsto rozválejte a vykrájejte 5 stejných koleček, která dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Teplotu snižte na 120 °C.
3. Sýrovou směs nalijte do formiček stejné velikosti, jako jsou kolečka z listového těsta. Vložte do trouby a na 120 °C pečte přibližně 30 minut.
4. Balzamikový sirup připravíte tak, že do hrnce dáte med s balzamikem a svaříte na poloviční množství.
5. Na upečená kolečka z listového těsta překlopte sýrový dortík, zalijte balzamikovým sirupem a doplňte čerstvými nakrájenými fíky. Můžete podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.