Tenthug - tibetská polévka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Suroviny:

1 lžíce nasekané šalotky, česneku a chilli
200 g kuřecích prsíček nakrájených na nudličky
1 lžíce rostlinného oleje
1 menší mrkev nakrájená na nudličky
1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného na nudličky
1 lžíce tmavé houbové sójové omáčky
500 ml kuřecího vývaru

Postup:

1. Šalotku, česnek a zeleninu orestujte na oleji, přidejte chilli, sójovou omáčku a zalijte vývarem.

2. Přiveďte k varu a dovnitř namačkejte nudle.

3. Ochuťte solí a pepřem.

Na nudle:

200 g hladké mouky
1 vejce
50 až 70 ml vody
1 lžíce oleje na potření těsta

Postup:

1. Mouku, vejce a vodu smíchejte do hladkého těsta a rozdělte na dvě části. Potřete je olejem a nechte pod potravinovou fólií odpočinout cca 1 hodinu v pokojové teplotě.

2. Těsto rozmačkejte mezi palci na delší placku a rukama vytáhněte asi 90 cm dlouhou a 2 cm širokou nudli. Z ní mezi prsty vymačkejte flíčky přímo do hotové polévky.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.