Mušle na houbách a hořčici
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Suroviny:
1 kg slávek
80 g řapíkatého celeru
50 g cibule
50 g lesních hub
1 dcl bílého vína
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř
Postup:
1. Do hrnce vložte slávky, na plátky nasekaný řapíkatý celer, cibuli a lesní houby. Přidejte víno, hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř.
2. Vše uveďte zprudka do varu a vařte, dokud se slávky neotevřou, což trvá asi 5 minut. Hrncem během varu několikrát zatřepte, aby se chuť prolnula a slávky se vařily rovnoměrně.
3. Podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.