Pečený jehněčí bok s máslovou ředkvičkou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Suroviny:

1 jehněčí bok (asi 600 g)
100 g mrkve
100 g celeru
100 g cibule
4 svazky ředkviček
80 g másla
sůl a pepř

Postup:

1. Celý jehněčí bok vykostěte, osolte, opepřete a zarolujte. Svažte provázkem, vložte do pekáčku a zasypte nadrobno nakrájenou mrkví, celerem a cibulí.

2. Ještě jednou osolte a opepřete. Přilijte trochu vody a dejte pod pokličkou péct do trouby asi na 4 až 5 hodin na 100 °C, dokud nebude maso měkké.

3. Podávejte ve šťávě, ve které se bok pekl, s ředkvičkou krájenou na plátky a opečenou na másle.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.