Fialkovo-mandlový pudink
Stačí utrhnout pár fialek, smíchat je s mandlemi a fialkovo-mandlový pudink je na světě. Připravte si ho podle receptu od přední české odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové.
Suroviny:
10 kvítků fialek
šálek mandlí
polévková lžíce chia semínek
půl šálku rozinek
špetka vanilky
Postup:
1. V čisté lokalitě nasbírejte fialkové květy.
2. Fialky namočte přes noc i s rozinkami do šálku vody. Mandle také namočte přes noc do studené vody, ráno propláchněte, sloupněte hnědou slupku a znovu propláchněte.
3. Mandle vložte do mixéru. Přidejte rozinky a fialky i s vodou, ve které se namáčely. Přidejte chia semínka, vanilku a rozmixujte.
4. Nalijte do misek a dejte do chladu na zhruba půl dne ztuhnout.
Poznámka:
Chia semínka jsou velmi výživná a obsahují rozpustnou vlákninu, která pudink zahustí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.