Pečený bůček s jablečnou omáčkou
Také dnes pro vás máme recept z Tradiční venkovské kuchařky. Jde o jídlo pro labužníky, které vás možná překvapí netradiční kombinací surovin. Hana Major Sládková vás přesvědčí, že i bůček můžete doplnit jablečnou omáčkou.
Suroviny:
600 g vepřového bůčku
sůl, kmín
majoránka, čerstvý tymián
Jablečná omáčka:
2 jablka
25 g másla
2 velké lžíce krupicového cukru
Postup:
1. Tučnou stranu bůčku s kůží nařízněte ostrým nožem do mřížky.
2. Maso ze všech stran osolte a okořeňte, položte na pekáček a mírně podlijte vodou. Pečte přikryté v mírně vyhřáté troubě do změknutí.
3. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, vložte do kastrůlku a zalijte asi 2 lžícemi vody.
4. Duste asi 3 - 4 minuty, až se jablka rozvaří. Přidejte máslo a oslaďte podle chuti. Můžete rozmixovat tyčovým mixérem do hladka.
5. Podávejte s brambory nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka