Domácí grapefruitový sorbet
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience 24 porcí - á 40g /1200 ml:
- 360 ml cukru krupice
- 120 ml vody
- 720 ml šťávy z červených grepů (scezené)
Postup:
- Smíchejte cukr a vodu dohromady a v hrnci přiveďte k varu.
- Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí a vznikne čirý sirup.
- Stáhněte var, přidejte grepovou šťávu a vařte táhnutím asi 1 minutu.
- Nechte vychladnout a skladujte v lednici, nejlépe ve vakuu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.