Domácí grapefruitový sorbet

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience 24 porcí - á 40g /1200 ml:

  • 360 ml cukru krupice
  • 120 ml vody
  • 720 ml šťávy z červených grepů (scezené)

Postup:

  • Smíchejte cukr a vodu dohromady a v hrnci přiveďte k varu.
  • Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí a vznikne čirý sirup. 
  • Stáhněte var, přidejte grepovou šťávu a vařte táhnutím asi 1 minutu.
  • Nechte vychladnout a skladujte v lednici, nejlépe ve vakuu.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.