Domácí grapefruitový sorbet
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience 24 porcí - á 40g /1200 ml:
- 360 ml cukru krupice
- 120 ml vody
- 720 ml šťávy z červených grepů (scezené)
Postup:
- Smíchejte cukr a vodu dohromady a v hrnci přiveďte k varu.
- Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí a vznikne čirý sirup.
- Stáhněte var, přidejte grepovou šťávu a vařte táhnutím asi 1 minutu.
- Nechte vychladnout a skladujte v lednici, nejlépe ve vakuu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka