Jogurtové lívance
Další recept z Tradiční venkovské kuchařky od Hany Major Sládkové a její maminky ocení především děti. Udělejte jim radost rychlými jogurtovými lívanci.
Suroviny:
2 malé bílé jogurty
2 vejce
6 lžic polohrubé mouky
na špičku nože soda nebo prášek do pečiva
olej na smažení
Postup:
1. V míse rozmíchejte bílé jogurty s vejci a moukou, do které jste přidali prášek do pečiva a vše dobře zamíchejte.
2. Naběračkou lijte na pánvičku (lívanenčník) potřenou olejem a smažte po obou stranách dozlatova.
3. Hotové lívance potřete povidly a posypte skořicovým cukrem nebo tvarohem. Můžete dozdobit kysanou smetanou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.