Mladý pórek à la chřest
Lehké a rychlé jídlo z pórku? Vyzkoušejte recept z Kuchařky první republiky. Není nic jednoduššího!
Suroviny:
10 mladých pórků
sůl
kousek másla
strouhanka
nové brambory
Postup:
1. Pórky svažte do svazečků a uvařte je ve vroucí osolené vodě s kouskem másla doměkka, asi 15 minut. Vodu pak ihned slijte, jinak by měl pórek příliš cibulovou chuť.
2. Uvařený pórek dejte na nahřátou podávací mísu, přelijte rozpuštěným máslem a posypte strouhankou, nasucho dozlatova orestovanou.
3. Podávejte s novými vařenými bramborami a ihned neste na stůl.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka