Raw müsli s pohankou
Další z raw receptů od propagátorky živé stravy Zdenky Malotové si můžete připravit jako chutnou snídani. Raw strava je taková, která neprošla tepelnou úpravou nad 45°C, neobsahuje žádné konzervanty a umělé přísady a nabíjí vás energií.
Suroviny:
šálek naklíčené pohanky (použijte loupanou pohanku - kroupu)
ořechy, semínka
nesířené rozinky
k případnému doslazení med, stévii nebo agáve sirup
Postup:
1. Pohanku namočte přes noc, ráno vodu slijte a následující 2-3 dny ráno a večer důkladně propláchněte a nechte v pokojové teplotě klíčit.
2. Přes noc namočte slunečnicová semínka, vlašské ořechy (lze i bez máčení), ráno slíjte vodu a propláchněte.
3. Namočit přes noc rozinky.
4. Vše smíchejte a dochuťte podle své představy o chutném müsli, např. medem, agáve sirupem, skořicí, kokosem, dalším sušeným ovocem nebo oříšky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.