Rukolový salát s avokádem podle receptu Naší kavárny
Recepty Naší kavárny, která sídlí přímo v centru Thomayerovy nemocnice, jsou jednoduché a svěží.
Přímo v kavárně vás obslouží zaměstnanci z řad rodičů a dalších příbuzných těžce nemocných a dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Jsou to lidé, kteří se rozhodli intenzivně pečovat o své hospitalizované dítě, a to i za cenu ztráty zaměstnání. Právě v Naší kavárně dostali příležitost, jak nezůstat úplně bez prostředků.
Recepty pro nás připravili manažer Naší kavárny Oldřich Široký a ředitelka spolu Lékořice Miroslava Flemrová.
Rukolový salát s avokádem
Ingredience:
120 g rukoly
120 g natrhaných listů ledového salátu
2 avokáda (oloupaná, vypeckovaná a nakrájená)
40 g řeřichy
cherry rajčátka (přepůlená)
Na dresink:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Připravte si dresink – všechny potřebné ingredience důkladně smíchejte se lžičkou studené vody.
2. Všechny zelené ingredience, včetně avokáda, promíchejte v míse, pokapejte dresinkem a nakonec přidejte rajčátka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.