Salátové lasagne
Italské lasagne zná asi každý. Překvapilo by vás ale, kdybychom místo těstovin použili listový salát? Recept na lasagne z listového salátu má pro vás odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková.
Suroviny:
šálek bio slunečnicových semínek
šálek semínek bio zlatého lnu
půl malé cibule
3 sušená rajčata
čerstvá bazalka
panenský olivový olej
UME ocet
listový salát
Postup:
1. Slunečnicová i lněná semínka propláchneme a namočíme alespoň na 6 hodin do studené vody. Sušená rajčata namočíme alespoň na 3 hodiny do trošky studené vody.
2. Semínka scedíme, v sítku řádně propláchneme a vložíme do mixéru. Z rajčat slijeme vodu. Přidáme 2 lžíce panenského olivového oleje, lžíci UME octa a rajčata. Umixujeme.
3. Do vzniklé pomazánky vmícháme nasekanou cibuli a bazalku. Kdo má rád ostrou chuť může přidat trošku chilli.
4. Připravíme si listy salátu a střídáme vrstvu pomazánky list salátu, vrstvu pomazánky, list salátu atd. Slunečnicová a lněná semínka jsou hodnotným a dostupným zdrojem zdravých tuků a bílkovin.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.