Sladká maková pomazánka s divokými rostlinami
Makovou pomazánku s divokými rostlinami ocení hlavně děti milující vše sladké. Zkuste si ji připravit podle receptu od přední odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové.
Suroviny:
1 jablko
2 lžíce rozinek
2 lžíce dýňových semínek
4 lžíce máku
velká dvouhrst pampeliškových listů, mladých kopřivových výhonků a horních mladých výhonků svízele
Postup:
1. Dýňová semínka namočte přes noc do studené vody. Rozinky přes noc také namočte ale jen do trošky vody tak, aby byly lehce ponořené.
2. V čisté lokalitě nasbírejte plevel. Opláchněte ho a vložte do mixéru.
3. Umelte mák.
4. Dýňová semínka propláchněte, sceďte a vložte do mixéru. Přidejte pokrájené jablko i s jadérky. Přidejte rozinky i s vodou, ve které se namáčely, umletý mák a umixujte dohladka.
5. Podávejte na plátcích jablíčka, celeru, mrkve nebo na listech salátu.
Poznámka:
Tato pomazánka obsahuje vynikající kombinaci vápníku (mák), zinku (dýňová semínka) a hořčíku (zelené rostliny).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka