Střízlivá Piňa Colada podle receptu Filipa Říhy
I bez alkoholu můžete cítit party na jazyku! Tu hlavní chuť v Piňa Coladě totiž dělá kombinace kokosu a ananasu. A s opravdovým kokosem rum není ani potřeba! Recept pro nás připravil Filip Říha, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti FreshBedýnky.
Ingredience:
kokosová voda a maso z jednoho mladého kokosu
100 g ananasu
2 zralé banány
2 g vanilky
mučenka
špetka soli
200ml filtrované vody
Mučenka pochází z amerického kontinentu, můžete najít kolem 500 druhů. Jsou to nejčastěji popínavé liány s jedlými plody, které se těší značné oblibě. Na našem trhu ji můžete sehnat pod názvem maracuja. Její šťáva se používá i jako dochucovadlo džusů nebo exotických koktejlů.
Postup:
1. Všechno dohromady rozmixujte.
2. Nápoj ozdobte kouskem ananasu a můžete podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.