Český rozhlas vstupuje do Second Life

30. květen 2014

Od středy 24. října 2007 se české město rozroste o další zajímavou stavbu. V moderní zástavbě, za zdmi historického centra, vyroste futuristický stan Českého rozhlasu, který po vzoru britské BBC vstupuje do virtuálního světa Second Life.

Už několik týdnů vysílá v Bohemii Český rozhlas 4 - Radio Wave. Nejmladší stanice Českého rozhlasu je určena především lidem, kteří nežijí pouze pasivním, konzumním životem bez jakýchkoliv zájmů, ale aktivně vyhledávají informace. Jde především o studenty a absolventy středních či vysokých škol.

Na populární vysílání Radia Wave chce Český rozhlas od středy navázat dalšími aktivitami. Návštěvníci českého města, kteří zavítají do rozhlasového stanu, se budou moci podívat na přímý přenos z pavilonu goril v pražské ZOO. Dva reálné internetové video streamy jsou součástí známého multimediálního projektu Odhalení.

V druhé části stanu se nachází virtuální studio a malá posluchárna. Každý návštěvník bude mít jedinečnou možnost se zaposlouchat do vysílání stanice Českého rozhlasu Leonardo, které je zaměřeno na popularizaci vědy, techniky, přírody, historie a medicíny.

Navštívit stan se vyplatí i z jiného důvodu. V jeho prostorách budou poházeny různé dárky, můžete se těšit na trička, oranžové oči a ještě jedno zajímavé překvapení.

Poznejte moderátory Českého rozhlasu Leonardo

Slavnostní spuštění rozhlasového stanu proběhne během veletrhu Invex. Český rozhlas Leonardo bude mít na brněnském výstavišti vlastní studio, ze kterého bude živě vysílat. Pokud nebudete mít možnost se jet do Brna podívat odobně, můžete poznat rozhlasové moderátory ve virtuálním studiu. Od středy 24. října až do pátku 26. října budou v Second Life moderátoři Českého rozhlasu Leonardo, zastoupeni svým avatarem.

Moderátoři stanice Českého rozhlasu Leonardo a jejich avataři

Ve studiu můžete potkat:

Jana Infeldová (Jana Janick)9.00 - 11.00 (st, čt, pá)
provází pořadem Dopoledne s LeonardemRobert Tamchyna (Robert Zerbino)11.00 - 12.00 (st, čt)
poznává zajímavé hosty v pořadu Vstupte!Luboš Veverka (Lubos Donardson)14.00 - 15.00 (st, čt, pá)
Moderuje diskusní pořad Třetí dimenze

Protože moderování vysílání je náročná věc, je docela pravděpodobné, že na avatary moderátorů narazíte i ve volných hodinách, třeba při relaxaci v rozhlasovém stanu nebo během procházky v parku za městem.
Od 24. října žijte druhý život s Českým rozhlasem...

autor: jirkam
Spustit audio