Zprávy z našeho regionu
Z našeho vysílání
-
Dobrovolníkem se může stát každý. Stačí jen chtít
22. do 27. dubna se v 11 krajích České republiky konají Dny dobrovolnictví. Desítky organizací nabídnou lidem možnost vyzkoušet si dobrovolnictví na vlastní kůži.
-
Luboš Veselý – jeden z nejobsazovanějších českých herců, držitel Thálie z Chomutova
Mluví se o něm jako o jednom z nejobsazovanějších českých herců. Luboš Veselý si několikrát vyzkoušel i jiná povolání, ale nakonec se k herectví vždycky vrátil.
-
O Velikonocích se v Ústeckém kraji nudit nemusíte!
Od pátku do pondělí, mnohde i ještě mnohem dřív, si můžete vybrat z bohatého velikonočního programu. Na své si přijdou opravdu všichni!
-
Řeřicha – snadno dostupná vitamínová bomba
Řeřicha pochází z Mezopotámie, tedy dnešního Iráku, kde si její účinky chválili lékaři už 500 let před naším letopočtem. V čem konkrétně je řeřicha zdraví prospěšná?
-
Do Krušnohorského divadla v Teplicích zavítá Humoriáda na cestách
Oblíbený zábavný rozhlasový pořad Humoriáda vyjíždí za svými posluchači. Ve středu 11. června dorazí i do Krušnohorského divadla v Teplicích.
-
Jízda na elektrokole nebo elektrokoloběžce přináší rizika. Je dobré se proti nim pojistit
Jízdu na elektrokolech nebo elektrokoloběžkách si užívá čím dál více lidí. Jak je to ale s pravidly a povinnostmi? To nám objasní Jan Marek z Generali České pojišťovny.
-
Miso pasta vzniká fermentací sójových bobů. Je plná vitamínů, minerálů i bílkovin
Miso pasta je tradiční japonské dochucovadlo. Vzniká fermentací sójových bobů a jde o zdroj skvěle stravitelných bílkovin, vitamínů, minerálních látek a enzymů.
-
Karel Hladeček – profašistický odbojář, skaut a pedagog z Mostu
V Mostě se v roce 1908 narodil protinacistický odbojář Karel Hladeček. Vystudoval obchodní akademii a v roce 1932 získal inženýrský titul na pražské Vysoké škole obchodní.
Tipy na výlet
-
Vychutnejte si tradiční výšlap na Jedlovou s Českým rozhlasem Sever
Zveme vás na 6. ročník turistického pochodu Se Severem na Jedlovou. Akci pořádá Český rozhlas Sever, obec Jiřetín pod Jedlovou a Klub českých turistů.
-
Kytlické chutney, smrkový sirup i džem jsou Regionálními potravinami Českosaského Švýcarska
S cibulovým chutney, nebo jak říká cibulovkou, vyhrál Petr Psota první místo v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.
Naše video
Písničky na přání
Programové tipy
-
Divadlo pro vaše uši
Dnes od 20:04Scénky, komediální výstupy, vyprávění a četby z rozhlasového archivu. Moderuje Robert Tamchyna.
-
Noční linka
Dnes od 21:00Moderuje Borek Kapitančik. Téma: Myslel(a) jsem, že se mi to nemůže stát. Zatelefonujte na číslo 731…
-
Noční linka
Dnes od 22:00Moderuje Borek Kapitančik. Téma: Myslel(a) jsem, že se mi to nemůže stát. Zatelefonujte na číslo 731…