Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Postup: Nejdříve oloupeme brambory, poté svlékneme opatrně buřty z kůže. Oloupané brambory a buřty rozkrájíme na kostičky, vložíme do pekáče a přidáme sůl, pepř, obě papriky - tedy sladkou i pálivou a vegetu. Vše dobře promícháme, zalijeme šlehačkou a dáme péct do trouby. Až brambory změknou a šlehačka se zčásti odpaří, můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.