Chcete potěšit svého partnera na Valentýna? Vyrobte mu čokoládové srdce!
Máme tady Valentýn aneb Svátek všech zamilovaných. Obchodníci bleskurychle pochopili, že je to příležitost prodat víc a té příležitosti se rychle chopili. Ti zručnější ale mohou dárek sami vyrobit, a to se nakonec i víc cení. Jenže co darovat, co zvolit?
Srdcem jistě nic nezkazíte a bude-li sladké, tím spíš. Klasikou je bezesporu srdce čokoládové. My vám teď poradíme, co budeme pro domácí výrobu čokoládového srdce potřebovat.
Jak na to? Budeme potřebovat plastickou čokoládu, která se vyrábí z 70procentní čokolády, glukózy a cukrového rozvaru.
„Cukrový rozvar si můžeme připravit doma – je to 100 gramů cukru a a 100 gramů vody, které dáme svařit…“ vysvětluje přípravu jedné ze surovin na plastickou čokoládu učitel odborných předmětů z mostecké hotelové školy Bukaschool ing. Roman Sejval.
Kdo si na čokoládové srdce netroufne, může zkusit perníkové nebo marcipánové. „Jde také vytvořit modelovací hmotu ze sušeného mléka – to je jednoduché,“ navrhuje další řešení Roman Sejval.
Krásný svátek zamilovaných můžete samozřejmě prožít jen třeba s krajícem chleba a opečeným špekáčkem a co víc - nemusí to ani být přesně 14.února!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka