Rychlý ovocný koláč s drobenkou
Pokud se nesní, vydrží křehký i 14 dní. Ale ještě nikdy nikdo to nevyzkoušel, prostě zmizí dřív.
Suroviny:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3/4 hrnku cukru krupice
1 hrnek mléka
1 vejce
1 hrnek oleje
tuk na vymazání vyššího a většího plechu+ hrubá mouka na vysypání
ovoce kompotované nebo čerstvé
na drobenku: půl hrnku hrubé mouky
půl hrnku cukru
100 g másla
Postup:
1. Vymažeme a vysypeme plech nebo ho vyložíme pečicím papírem.
2. Suroviny na drobenku rozemneme v misce.
3. V hnětači nebo elektrickými metličkami zpracujeme těsto – ušleháme vejce s cukrem, olejem a mlékem, přišleháme obě mouky s prosátým práškem do pečiva.
4. Těsto vlijeme na připravený plech, poklademe ovocem. Kompot samozřejmě předem scedíme, větší ovoce rozkrájíme na menší kousky. Posypeme drobenkou a v troubě vyhřáté na 170 stupňů upečeme.
Dobrou chuť vám přeje Ivana Úlehová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.