Květákové placičky
Květákové placičky jistě zaujmou ty z vás, kteří nemají prioritu v masitých pokrmech. Květák je vděčná zelenina, která se pokaždé nemusí obalovat a smažit. Květákové placičky jsou neotřelé, dobré a jednoduché na přípravu.
Květák uvařte ve slané vodě – vývar se dá samozřejmě použít na dobrou zeleninovou polévku. Měl by být téměř měkký. Pak smícháme dvě vajíčka s hladkou moukou. Těstíčko musí být řídké. Když to s moukou přeženete, nebojte se naředit vodou a osolit.
Uvařený květák ani nemusíte rozebírat na růžičky, jak trochu vychladne, vezměte rovnou nůž a nasekejte ho na malé kousky. Kdo si nedokáže jakékoli jídlo představit bez kusu něčeho od masa, může přidat na kostičky nakrájený špek.
Květák určitě nemixujte, placičkám by pak chyběly nádherně opečené křupavé části. Placičky nabíráme na lžíci, smažíme po obou stranách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka