Šlehačková bábovka s tyčinkou Margot
Vědci zjistili, že na tyčince Margot existuje regulérní závislost, tedy nevím jistě, jestli na to existuje opravdová studie, ale rozhodně znám kromě sebe ještě dost lidí, kteří prostě musí doma margotku mít. Není ale nutné ji sníst na posezení. Jestli máte doma navíc šlehačku, je to ideální základ pro úžasně chutnající bábovku.
K tomu budeme ještě potřebovat čtyři vajíčka, dvě deci oleje, 20dkg krupicového cukru, 40dkg polohrubé mouky, trochu soli, prášek do pečiva, kakao a rum.
Začneme tím, že tyčinku nastrouháme na hrubém struhadle. Pak vyšleháme vajíčka s cukrem, šlehačkou, olejem a solí. Následně přidáme nastrouhanou tyčinku Margot a lžíci kakaa. Kdo má rád, tak i dvě lžíce rumu. Úplně nakonec vmícháme mouku, do které mají zkušené pekařky už dávno zamíchaný prášek do pečiva. Lépe se tak do těsta rovnoměrně rozdělí.
Teď už přichází na řadu samotné pečení. Vlijeme do vysypané a vymazané formy na bábovku a pečeme při 180 stupních asi hodinu. Necháme vychladnout a podáváme jako dezert.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka