Za týden začne jarní etapa Flory Olomouc. Hlavní expozice se letos jmenuje Galaxie květin

Olomoucké Výstaviště Flora otevře ve druhé polovině příštího týdne tradiční výstavu květin.

Expozice v pavilonu A otevře pohled do Galaxie květin

Jan Milt působil i v Rakousku a ve Švýcarsku. Prací s květinami se živí, vesmír je jeho velkým koníčkem. Na letošní jarní Floře tyto zájmy spojí. Základním prvkem jeho expozice jsou elipsy, znázorňující jakési oběžné dráhy.

Příprava jarní etapy výstavy Flora v pavilonu A

Součástí jarní Flory jsou tradičně zahradnické trhy

Návštěvníci je najdou ve venkovním areálu výstaviště. Celkem bude na Floře tentokrát více než 300 prodejců a vystavovatelů. Jaký sortiment budou lidem nabízet, porzradila ředitelka výstaviště Eva Fuglíčková: „Jsou to sazenice, také truhlíkové rostliny, školkařské výpěstky,  ovocných stromů i okrasných stromů, ale budou tam i takové záležitosti jako domácí skleníky, zahradnická mechanizace zahradnické nářadí.”  

Autor expozice v pavilonu A Jan Milt

Doprovodný program: Odborné přednášky i letos floristická show

Své umění na podiu v pavilonu A letos předvede třeba i současná mistryně republiky ve floristice Karolína Žáčková. V pavilonu G se budou konat prezentace turistických cílů. Na přednášky, workshopy a hudební vystoupení se lidé budou moci vypravit do areálu Samba poblíž oranžerie.

Plánek expozice v pavilonu A

Výstava se koná od čtvrtku 25. dubna do neděle 28. dubna. Výstaviště Flora v Olomouci bude první tři dny otevřeno od devíti do osmnácti hodin, v neděli pak od devíti do sedmnácti hodin.

Příprava jarní etapy výstavy Flora v pavilonu A
Spustit audio