Zapečené hranolky
Vděčná rychlovka…
Ingredience
- 400 -500 g mražené hranolky
- 250 g měkké uzeniny
- 5 vajec
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Postup:
- Na plech rozprostřeme mražené hranolky a dáme do trouby rozpéct.
- Když jsou hranolky hezky osmahnuté, přidáme nakrájenou uzeninu a promícháme. Znovu necháme zapéct.
- Mezitím si rozkvedláme vejce s mlékem a strouhankou, osolíme, opepříme a touto směsí hranolky s uzeninou zalijeme a dopečeme.
Související
-
Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty
Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.