Zapečené hranolky

Vděčná rychlovka…

Ingredience
  • 400 -500 g mražené hranolky
  • 250 g měkké uzeniny
  • 5 vajec
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na plech rozprostřeme mražené hranolky a dáme do trouby rozpéct.
  2. Když jsou hranolky hezky osmahnuté, přidáme nakrájenou uzeninu a promícháme. Znovu necháme zapéct.
  3. Mezitím si rozkvedláme vejce s mlékem a strouhankou, osolíme, opepříme a touto směsí hranolky s uzeninou zalijeme a dopečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.