Český rozhlas Pohoda má novou moderátorskou posilu

3. květen 2024

Rozhlasová stanice Pohoda bude vysílat nový pořad pod názvem Hvězdy Ondřeje Kepky. Herec, režisér a scénárista Ondřej Kepka v něm bude vzpomínat na výrazné osobnosti uměleckého světa, se kterými se setkal, které jej ovlivnily a které jsou blízké jeho srdci.

Čtěte také

Ondřej Kepka k nové rozhlasové sérii sám říká: „Mám velkou radost, že mohu pro Český rozhlas Pohodu připravit seriál, kde budu posluchače postupně seznamovat se svými zážitky, které jsem měl, když jsem se setkal třeba s Jaroslavem Satoranským, Josefem Somrem, vzpomeneme i na moji mámu Gabrielu Vránovou nebo na neuvěřitelně veselého a ironického Luďka Kopřivu.

Měl jsem štěstí, že jsem se od mých šesti let setkával s řadou velkých uměleckých osobností – především divadelníků: herců, režisérů, autorů. Velmi mě ovlivňovaly, byly mými vzory.

Vzpomínám si třeba na krásná letní setkání na dvoře staroturanského domku, na Slovensku, kde měla herečka Zora Rozsypalová svůj letní byt a kam zvala své kolegy z ostravského divadla. Byly to stovky hodin debat o divadle. Já jsem jen poslouchal a poslouchal.

Čtěte také

Nečekejte ode mne velké encyklopedické dokumenty. Na to máme jiné odborníky. Půjde spíše o hodinové pořady, které by měly být velmi osobní, plné zážitků, které mi přineslo setkání s našimi velikány.

Jak říkával Jan Werich: poslouchejte uchem shovívavým.“

V první epizodě připomene zásadní rozhlasové, divadelní, filmové i televizní role předního českého herce, od jehož narození letos uplyne 90 let, Josefa Somra.

„S Josefem Somrem jsem se potkal mnohokráte při práci, jako malý i větší herec, ale následně mě ovlivnil velmi jako režiséra. Nikdy mně spolupráci neodmítl, toho jsem si velmi vážil, jeho důvěry, takže jsme spolupracovali společně několikrát,“ říká Ondřej Kepka.

Nový pořad bude občasník. První díl nabídne stanice v premiéře již tuto sobotu 4. května od 10:00 hodin a reprízy v tu samou sobotu ve 20.00 a následující sobotu ve 3.00.

Spustit audio

Související