Apoštolská církev pořádá pro mládežníky prázdninový Kristfest

23. červenec 2011

Snad všechny církve, které působí na našem území, pořádají během prázdnin akce pro děti a mladé lidi. Výjimkou není ani Apoštolská církev, která připravila pro své mládežníky Kristfest.

Kristfest není žádný festival, jak by se dalo z názvu usoudit. Je to velmi intenzivní škola určená mladým lidem ve věku 14 až 23 let. Její součástí jsou samozřejmě i činnosti pro mládežníky atraktivní, jako je sport, koncerty a večerní čajovna. Přesto je vzdělávání hlavní náplní Kristfestu. V jakých oblastech? Odpovídá organizátor Martin Penc.

„Pro mladé lidi je připraveno několik workshopů, které jsou zaměřeny na hudební rozvoj, mediální rozvoj, jako je práce s kamerou, jak tvořit scénář, či budeme dokonce natáčet videoklip s místním raperem K4. Další zkušenosti mohou získat skrze divadelní workshopy a english camp s hosty z Texasu. Lidé by měli být motivováni ke kreativitě a zájmu o problémy běžného života.“

Kristfest

Vedle workshopů jsou připraveny i různé semináře. Řeč bude o partnerství, světové i domácí misii, svou práci představí pracovníci humanitární organizace Nehemia. Protože spolupořadatelem Kristfestu je Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě, bude se hodně mluvit i o Izraeli a holocaustu. Účastníci se naučí také několik židovských tanců. Zajímavý bude také seminář „Žít a přežít v kultuře hip hopu, kde se mladí lidé dozvědí něco o kořenech tohoto hudebního žánru v dobách, kdy zpěváci upozorňovali na problémy společnosti a vedli posluchače k zájmu o druhé lidi. Večerní program bude složen z koncertů a motivačních proslovů lidí, kteří už v životě něco dokázali. Který z hostů bude podle Martina Pence nejvíc přínosný?

„Myslím, že nejvíce přínosný bude asi reverend Paul Dapaah z Ghany, který je zároveň vedoucím největší církve v této zemi a je znám svou snahou pomáhat nejchudším lidem v lepším životě. V jeho sboru lidé docházejí fyzického i duševního uzdravení, a proto je zván stále více jako řečník do mnoha zemí západního světa.“

Jako hlavního řečníka letos Kristfest přivítá pastora Rev. Dr. Paula Dapaaha z Ghany

A jaký je cíl Kristfestu? Něco nového se naučit, být spolu, sdílet svou víru jedni s druhými a také se více přiblížit Bohu. A jelikož se nejedná o žádnou uzavřenou akci, mohou se Kristfestu zúčastnit i dosud nepřihlášení zájemci. Stačí přijet kdykoli od neděle 24. do pátku 29. července do Ždírce nad Doubravou. Informace je možno získat na webových stránkách www.kristfest.cz.

autor: Petr Vaďura
Spustit audio