Český západ z Dobré Vody získal ocenění za webové stránky

13. listopad 2007

Občanské sdružení Český západ působící v romské komunitě v Dobré Vodě uspělo v celostátní soutěži Být vidět a umístilo se svými webovými stránkami na třetím místě. Akci pořádalo sdružení Agnes Praha a jejím smyslem je motivovat neziskové organizace k tomu, aby se naučily svoji činnost prezentovat věcně, účelně a přehledně.

Letošního ročníku soutěže Být vidět se zúčastnilo 21 neziskových organizací z České republiky. Jako organizaci s nejlepšími webovými stránkami vyhodnotila porota pražské sdružení Pohoda - společnost pro normální život lidí s postižením. Druhé místo pak obsadila Haima - Unie pro pomoc dětem s poruchami krvetvorby. Český západ byl jediným finalistou soutěže ze západních Čech.

Dobrá Voda

Český západ spustil webové stránky před dvěma roky. V současné době chystá úpravu v duchu nového jednotného vizuálního stylu. Stránky změní svou barevnost a objeví se zde také nové logo organizace, pod nímž Český západ vystupuje. Proměnou projde také internetový obchůdek nabízející výrobky romských žen z Dobré Vody.

Osada Dobrá Voda leží asi deset kilometrů od Toužimi. Žije v ní přibližně 86 lidí. Z toho je 78 Romů, kteří obývají jediný panelový dům se 14 byty. Jejich životní podmínky se snaží od roku 2002 zlepšovat právě sdružení Český západ. Díky němu vznikl v Dobré Vodě například i osadní výbor. Sdružení také obyvatelům Dobré Vody mimo jiné poskytuje sociální služby, pořádá vzdělávací a rekvalifikační programy nebo zprostředkovává práci.

Romské komunitní centrum
autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio