Dakarský deník 3 - Sušárna v dakarském bivaku

4. leden 2016

Bouřky, přívalové deště a lokální povodně zrušily včerejší závodní program Rallye Dakar. Její konvoj se organizovaně přesunul po silnicích do argentinského Villa Carloz Pas. Promočený bivak tam včera v podvečer připomínal jednu velkou sušárnu.

S nováčkem na Rallye Dakar Rudolfem Lhotským jsme se teď zavřeli v autě, protože to je jediné místo, kde je sucho, venku prší. Ruda tady má rozvěšené svoje motorkářské oblečení.

Promočený na kost

„Prakticky tady suším úplně všechno, co jsem měl dneska na sobě. Mám tady bundu, kalhoty, chrániče, ortézy, prostě všechno, co mi dneska zmoklo. Abych řekl pravdu, tak na mě nitka nezůstala suchá,“ ukazuje Rudolf Lhotský své promočené oblečení.

Tady běží větrák úplně naplno, je tady horko jako v sauně, ale na trati to bylo úplně jinak. „Po sto kilometrech jsme viděli černé mraky před námi a bylo jasné, že trochu sprchne, ale myslel jsem, že opravdu jenom trošku. Ne, že nám tady bude pršet 550 kilometrů prakticky celý den.“

Motorkáři čekají na verdikt pořadatelů

250 kilometrů v dešti

Já jsem se teď omylem opřel o bundu a jsem úplně mokrý, takž. Kde jste se schovávali před deštěm? „Nakonec nás zastavili na poslední benzínce před speciálkou, takže se nás pomalu 200 kluků doslova narvalo pod střechu, protože pořád pršelo a čekalo se tam skoro 45 minut na vyjádření pořadatelů. Nakonec dnešek zrušili, ale nic se nezměnilo na tom, že jsme zase museli sednout na motorku a jet v tom dešti dalších 250 kilometrů do bivaku.

autor: jař
Spustit audio