Kolomý s uchem jako Mickey Mouse

11. leden 2016

Rallye Dakar se včera zastavila v argentinské Saltě. Plánovaný den volna využily všechny týmy k opravě poničené techniky. Napilno měli mechanici v Buggyra týmu na Tatře Martina Kolomého. Ten totiž v sedmé etapě havaroval.

Martin Kolomý pozoruje mechaniky při práci na jeho tatrovce. Co s vozem aktuálně je?

M. K.: Kluci musí udělat velký servis, protože jak jsme tam s tím sekli, tak se nám trochu polámaly chladiče, ulítla nám kabina, takže kluci dávají všechno nové, abych zítra mohl startovat.

Teď jsou tady vaši mechanici pověšení na kabině. Vytahují chladič. To je ten poškozený?

M.K.: To je on. My jsme ho sice opravili. Máme na všechny tyto nepředvídatelné věci určité sady lepení, ale preventivně dáváme nový, abychom mohli dál bojovat a ne se jenom vozili. A abychom si dokázali občas zajet i dobré etapové umístění.

Jak k té nehodě v 7. etapě došlo?

M. K.: Docela jsme tlačili na kamaz, který jel před námi. Strašně se prášilo a při jedné šikaně jsem skočil hodně po brzdách. Od kamazu vyletěl kámen a z ničeho nic se mi zablokovalo řízení a do něčeho jsme to napálili.

Vy jste ale neměli jenom problémy, které se týkali auta, ale také zdraví. Máte ještě jizvu na ušním boltci. Co se stalo?

M. K.: V těch vysokých nadmořských výškách jsem si o něco rozřízl ucho a chytl jsem do něho nějaký velký zánět, nateklo mi jako Mickey Mouseovi, takže mi ho tam řezali a snažili se mi ho tam čistit. Už je to snad zahojené, chodím na preventivní prohlídky tady k lékařům a ti dneska říkali, že už je to dobré.

autor: jař
Spustit audio