Plzeňský kraj letos zvládá opravit více silnic

26. září 2007

Plzeňský kraj letos opraví víc silnic, než původně plánoval. Kromě 351 milionů korun, které na dopravní stavby vyčlenil v rozpočtu, nyní radní uvolnili na opravy silnic dalších 13 milionů z rezervního fondu. Opraví se za ně mimo jiné několik komunikací, které letos poškodil prudký přívalový déšť. Město Sušice na Klatovsku navíc dostane peníze na postavení nového kruhového objezdu. Opravy a stavby by se měly stihnout ještě letos.

Další tři miliony navíc dá kraj tachovské správě a údržbě silnic na rekonstrukci objektu cestmistrovství v Tachově.

Oprava vozovky

Přívalové deště, které letos zasáhly hlavně Rokycansko a Plzeňsko, poškodily povrchy některých silnic. Kraj proto uvolnil 2,3 milionu korun na opravu silnice v Přívěticích a 1,8 milionu korun na silnici ze Zbiroha do Líšné na Rokycansku. Dal také dalších 800.000 korun na silnici v Pakoslavi na Plzeňsku. Za 2,7 milionu korun opraví kraj most přes Padrťský potok v Kamenném Újezdě na Rokycansku.

Hejtmanství dá také 1,5 milionu korun na odvodnění silnice ve Všerubech na Plzeňsku a půl milionu korun na posunutí ohradní zdi v Zruči-Senci na Plzeňsku. Nový kruhový objezd v Sušici na Klatovsku kraj postaví za 3,1 milionu korun. První kruhová křižovatka ve městě je podle radního pro dopravu Miroslava Jaroše jednoduchá, proto jsou náklady tak malé. Projekt nechalo vypracovat město.

Kolona

Plzeňský kraj letos mohl opravit více silnic, než původně předpokládal, i díky úsporám. Při opravách silnic druhé a třetí třídy hejtmanství při výběrových řízeních ušetřilo 14 milionů korun. Kraj tyto peníze hned použil na další opravy, především povrchů silnic poškozených po minulé zimě.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio