Rallye Šumava se i přes kalamitu pojede

26. leden 2007

S následky orkánu, který minulý týden ničivě zasáhl takřka celou Českou republiku, bojují také pořadatelé 42. ročníku Mogul Šumava Rallye, který odstartuje v pátek 2. února. Ačkoliv právě Šumava patří k nejpostiženějším oblastem a Plzeňský kraj zakázal vstup do všech lesů v regionu, není podle organizátorů druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky ohrožen.

Zákaz vstupu do lesů se závodu naštěstí přímo nedotýká. Platí pro místa, do kterých nevedou přístupové cesty a nejsou tam ani místa pro diváky.

Rallye

Popadané stromy sice v průběhu minulého týdne zatarasily lesní úseky nejméně tří rychlostních zkoušek, ale práce na zprovoznění cest již byly dokončeny.Všechny úseky jsou v současné době plně průjezdné.

Za současného stavu počasí by se mohla Rallye Šumava uskutečnit v pravých zimních podmínkách. Bohatá sněhová nadílka už nejednou v minulosti řádně zkomplikovala průběh soutěže. Mnohé vozy nebyly v obtížných podmínkách schopny projet celou trasu, kterou často zablokovaly a musely se rušit rychlostní zkoušky. Velké problémy nastávaly i na přejezdech, které bylo také velmi složité udržet ve sjízdném stavu. Pořadatelé proto dodatečně na většině měřených úseků schválili použití pneumatik s hroty. Tento krok si vyžádal přidání speciálních přezouvacích zón, čímž došlo k mírným posunům v časovém harmonogramu rallye.

Rallye

Rallye Šumava skončí na náměstí Míru v Klatovech v sobotu 3. února. Na první vůz si budou muset fanoušci počkat téměř o hodinu déle, než bylo původně plánováno. Vítěz cílovou rampou neprojede v 17:16, ale až v 18:12.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio