Sokolovská radnice uvažuje o odměně pro toho, kdo pomůže dohledat zpronevěřené miliony

7. únor 2007

Vedení sokolovské radnice chce navrhnout zastupitelstvu, aby vyplatilo odměnu ve výši deseti procent tomu, kdo prokazatelně pomůže městu, aby získalo zpět peníze, které byly zpronevěřeny z městské společnosti Sokolovská bytová. Šlo celkem o osm milionů korun, policie ale obvinila dva podezřelé jen ze zpronevěry 4,5 milionů. Vedení sokolovské radnice považuje dosavadní výsledky vyšetřování za nepřijatelné.

Dosavadní vyšetřování zjistilo zpronevěru pouze částky 4,5 milionů korun. Policisté obvinili bývalou pokladní Blanku Prokešovou a ekonoma Václava Pursche. Zbývající částku se nepodařilo dohledat. Podle karlovarské státní zástupkyně Dany Voydichové se však stále hledají stopy, které by vedly k nalezení zbývajících peněz. To ale vedení města příliš neuspokojuje.

peníze, finance, výpočet

Vedení města by zřejmě nezaskočilo ani to, kdyby se o odměnu přihlásil policista, který by případ vyřešil a pomohl peníze městu vrátit. "Pokud nám policista pomůže získat osm milionů zpátky, navrhneme, aby ty peníze získal i ten policista," prohlásil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio