Starší dorost Bílých Tygrů porazili v prvním finálovém duelu Brno 6:2 a má titul na dosah

1. duben 2014

'A' tým libereckých hokejistů v letošní sezoně výsledkově nenadchl, a tak mají Hynkovi svěřenci místo plánovaného play-off posezonní dovolenou. To však neznamená, že už by se u Bílých Tygrů s hokejem skončilo. Naopak na vrcholu právě končícího ročníku je celek starších dorostenců, který v pondělí na domácím ledě zdolal brněnskou Kometu 6:2 a zaznamenal úspěšný vstup do finálové série Rako extraligy.

Závěrečná siréna ukončuje první finálový duel, liberečtí mladíci přeskakují mantinel a spěchají slavit se svým brankářem další zvládnutý, vlastně předposlední krok v cestě za vysněným titulem. Co by dalo za podobný scénář třeba dospělé 'A' mužstvo Bílých Tygrů.

„Letos vlastně došla naše třída nejdál z celého Liberce. Áčku to teď ty roky zpátky moc nejde, ale nám to vychází,“ ví útočník Jiří Babec, že už teď může spolu se svými spoluhráči hodnotit sezonu jako úspěšnou. Přesto je třeba dokončit i rozdělanou finálovou práci.

S čím jet tedy k druhému duelu do Brna? „S tím samým, co dneska. Chceme vyhrát,“ dodává Babec. V takovém případě už by mohli liberečtí dorostenci slavit definitivně, v sérii na dvě vítězná utkání totiž drží vítězný mečbol.

„Tihle kluci strašně moc chtějí. Mají hokej v sobě, mají ho krvi a je strašně důležité, že je to baví a mají obrovskou chuť. Navíc mají srovnanou hlavu a jdou si za svým,“ nemusí dlouho hledat příčinu úspěchu svého týmu asistent trenéra Valdemar Jiruš.

Tým vítěze základní části dorostenecké extraligy, který včera přehrál Brno před zaplněnou tribunou zimního stadionu, je prý ale výjimečný ještě něčím jiným.

„Já si myslím, že jsme neskutečný tým. Máme výbornou partu a nejsme individualisti, hrajeme jeden pro druhého.“

„Je to tak, každý bojujeme za toho, který sedí vedle nás v kabině. Taháme za jeden provaz, přejeme jeden druhému a v tom je naše největší síla,“ popisují hnací motor týmu samotní hráči. Rozhodnout o prvním libereckém titulu pro kategorii staršího dorostu může tým hlavního kouče Jiřího Vozáka už ve středu na ledě Komety.

autor: David Nyč
Spustit audio