Už dnes si na autosalónu odbude svou premiéru Škoda Rapid

27. září 2012

Vision D, MissionL a nakonec Rapid. Tak taková byla cesta nové modelové řady naší Škodovky z vývoje v Česaně přes světová výstaviště až do Paříže. Tam si totiž rapid právě dnes úderem půl desáté dopoledne odbude svoji světovou výstavní premiéru pro veřejnost.

„Jedná se o designovou studii, která vybírá charakteristické prvky našeho designu a posouvá je směrem do budoucnosti,“ prohlásil na ženevském autosalónu v roce 2011 o Vision D zástupce Škody Auto.

Pak přišel podzimní Frankfurt a MissionL neboli limuzína. „Je to auto mezi fabií a octavií,“ potvrdil příchod nového modelu designér Josef Kabaň. Od té chvíle se spekulovalo o jméně. Až 22. dubna letošního roku vyřkl nejvyšší šéf Škodovky v předvečer autosalónu v Pekingu dlouho očekávané: Rapid.

Na konci prázdnin se první rapidy dostaly do rukou novinářů. „Kufr je srovnatelný s octavií,“ znělo tenkrát od novinářů. Ale například i to, že „jízdní vlastnosti v zatáčkách na nerovném povrchu se blíží fabii“.

Do zavazadlového prostoru se vejde bezkonkurenčních 550 litrů

Škodovka jen těžko co do počtu hledá doma konkurenci. Ta ale samozřejmě existuje. Jde například o Renault Fluence nebo Chevrolet Cruze. A to ještě v Paříži nastoupí proti rapidu například Peugeot 301.

Bude-li se s touto konkurencí chtít rapid srovnávat, pak jeho cena na našem trhu nebude vyšší než 279 900 korun. Takový je náš tip. Jaká bude skutečně, se dozvíme už dnes.

autor: pgj
Spustit audio